1. Front page
  2.  » 
  3. Uncategorized
  4.  » Digituella sujuvampaa arkea

Digituella sujuvampaa arkea

Elokuu vaihtuu tällä viikolla syyskuuksi. Samalla alkoi Digi- ja väestötietoviraston järjestämä Digitukiviikko (30.8.–3.9.21). Sen tarkoitus on tehdä digitaidoista uusi kansalaistaito. Digitaidot aivan kaikille on yksi Avaavan kantavista teemoista ja siksi olemme myös digitukiviikossa ilolla mukana.

Avaava Digitalin ruudunlukija-asiantuntija Joona Malinen pyörittää töidensä ohella Facebook-ryhmää ”Näkövammaiset Apple käyttäjät”, jonka tarkoituksena on tarjota käytännönläheistä tukea Applen laitteiden käyttäjille. Idea ryhmän perustamiseen tuli alun perin eräältä Joonan opettajalta, joka kannusti tietotekniikasta kiinnostunutta nuorta miestä jakamaan osaamistaan muillekin. Facebook-ryhmä perustettiin vuonna 2014, ja tällä hetkellä ryhmässä on jo lähes 300 jäsentä. Ryhmän perusajatus on alusta asti ollut, että julkaisujen ymmärtäminen ei saa vaatia mitään erityistä IT-osaamista, vaan että kaikki voivat kysyä ja saada apua osaamistasosta riippumatta. Joona pyrkiikin vastaamaan mahdollisimman moniin kysymyksiin itse, mutta ryhmässä kaikki saavat ryhtyä auttajiksi, jos tietoa löytyy!

Kannattaa myös muutoin osallistua Digitukiviikolle. Se on maksutonta eikä ilmoittautua tarvitse erikseen. Digitukiviikon ohjelmaa voi seurata suorina lähetyksinä. Voit katsoa kiinnostavat lähetykset digitukiviikon ohjelmasta.

Blog archive