Esteettömyys Helsingin kaupunginteatterissa

Etusivu » Ajankohtaista » Esteettömyys Helsingin kaupunginteatterissa

Viisikymmentävuotiaan Helsingin Kaupunginteatterin kaksi vuotta kestänyt mittava peruskorjaus on valmistunut ja Kaupunginteatteri avasi ovensa elokuussa.

Lähikuva Cavere-tukikaiteesta

 

Suojellun teatterirakennuksen kunnostuksessa on huomioitu myös esteettömyysasioita. Jo hankesuunnitteluvaiheessa Helsingin kaupunki teetti Avaavalla esteettömyyskartoitustyön, jossa listattiin esteettömyyttä parantavia kehitystoimenpiteitä. Kehitystyön tuloksena on muun muassa lisätty esteettömiä wc-tiloja ja ison näyttämön esteettömiä istuinpaikkoja niin permannolle kuin parvellekin pistorasioineen. Lipunmyynti- ja ravintolatiskiä on madallettu ja pääsisäänkäynnillä on automaattisesti aukeavat ulko-ovet. Valaistusta on lisätty ja teatterilla on näkövammaisia palvelevia koho-opasteita.

 

Lähikuva ylösnostettavasta Cavere-wc-tukikaiteesta wc-paperitelineellä. Vaatekoukkuja asennettuna eri korkeuksille.

 

Esteettömyyskartoitustyön lisäksi Avaava toimitti Kaupunginteatterille esteettömien wc-tilojen käyttöön design palkitut Cavere-apuvälineet sekä Duratista valmistetut Avaava-altaat.

Remontin urakoitsijana toimi SRV ja arkkitehtisuunnittelusta vastasi LPR-Arkkitehdit Oy yhteistyössä kaupunginmuseon kanssa.

 

Helsingin kaupunginteatterin pääportaikko. Kurkistus esteettömään wc-tilaan.

 

Lähikuva Cavere-allastasosta ja saippuatelineestä.

 

Helsingin kaupunginteatteri ulkoa kuvattuna Lähikuva teatterin puvustuksesta, valkoisesta iltapuvusta.

 

Helsingin kaupunginteatterin julkisivua, taustalla sininen taivas ja vihreä puu.

Tilaajavastuu