Helsingin yliopiston Kumpulan kampuksen opasteet

Etusivu » Ajankohtaista » Helsingin yliopiston Kumpulan kampuksen opasteet

Helsingin yliopiston nimikyltti

Avaava suunnitteli Helsingin yliopiston Kumpulan kampuksella sijaitsevan kemian laitoksen Chemikumin opasteet vuonna 2016, jolloin rakennus peruskorjattiin. Rakennuksen on suunnitellut arkkitehtitoimisto Kari Virta, peruskorjaussuunnittelusta vastasi VPL Arkkitehdit Oy.

 

Opastussuunnitelman tavoitteeksi asetettiin selkeät, ympäristöstään erottuvat mutta arkkitehtuuria kunnioittavat toimivat opasteet. Suunnittelutyön perustaksi otettiin Avaavan KohoSign™ –opastusjärjestelmä, jonka kehityksessä on huomioitu erilaisten käyttäjien tarpeet. Opastekilpien pääväri päätettiin yhdessä peruskorjaussuunnittelusta vastaavien arkkitehtien sekä yliopiston arkkitehdin Pirjo Rannan kanssa. Rakennuksen arkkitehtuurissa kerrosten tunnusväreinä käytetyt turkoosin eri sävyt haluttiin tuoda mukaan opasteisiin. Nämä sävyt näkyvät erityisesti kerrosopasteissa ja kerroskartoissa. Kaikkien opetustilojen sekä julkisten alueiden wc-tilojen yhteyteen tuli pistekirjoituksella varustetut tilakyltit.

 

 

Kerrosopaste hissin vieressä

 

 

Kumpulan kampuksella sijaitsevien Exactum ja Physicum rakennusten opasteet uusitaan syksyllä 2017. Perusilme opasteissa on sama kuin Chemicumissa, mutta opasteiden taustaväriksi valittiin sama sininen sävy, kuin mitä Physicumin arkkitehuurissa on käytetty tehostevärinä. Physicumin ja Exactumin rakennukset on suunnitellut arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki.

 

Ohjaava katto-opaste    Lähikuva Helsingin yliopiston kemian laitoksen kerroskartasta.

Ajankohtaista

Helsingin kaupunginteatterin pääportaikko

Tilaajavastuu