Avaava ja saavutettavat verkkopalvelut syksyn tapahtumissa

Etusivu » Ajankohtaista » Avaava ja saavutettavat verkkopalvelut syksyn tapahtumissa

Avaava kuntamarkkinoilla 12.-13.9.2018 

Avaava on jälleen mukana Kuntamarkkinoilla! Osastomme S.43 sijaitsee 3. kerroksessa aivan hissien vieressä.

Avaava pitää Kuntamarkkinoilla kaksi samansisältöistä tietoiskua, joissa teemana on Saavutettavat verkkopalvelut – käytännön tukea ja palveluita kunnille.  Tietoiskut pidetään 12.9. klo 13 ja 13.9. klo 10 K-kerroksessa Tietolinja-tilassa.

 

Tietoiskuissa kerrotaan, miten kunnat voivat varautua verkkopalveluiden saavutettavuuslainsäädäntöön ja mitä tukea ja palveluita on tarjolla. Käydään läpi muun muassa Avaavan kunnille laatimaa saavutettavuusopasta ja demotaan käytännössä sitä, miten näkövammaisia ja sokeita henkilöitä palveleva ruudunlukuohjelma lukee verkkosivuja. Case-esimerkkinä esitellään miten saavutettavuustyö on Suomi.fi-verkkopalvelun kehitystyössä toteutettu.

www.kuntamarkkinat.fi

 

Teemaan liittyen: Avaava on kirjoittanut Kuntaliiton tilauksesta Saavutettavuusoppaan, joka löytyy Kuntaliiton verkkosvuilta 

https://www.kuntaliitto.fi/tilastot-ja-julkaisut/verkko-oppaat/saavutettavuusopas

 

Avaava Anna iän innostaa! Hyvä Ikä 2018 –messuilla torstaina 4.10.

Osallistu seminaariin: Saavutettavaa digiä ikäihmisen arkeen!

 

Avaava järjestää yhteistyössä Expomarkin Hyvä Ikä -messujen kanssa Helsingin messukeskuksen Hyvän Iän -lavalla seminaarikokonaisuuden, joka keskittyy pohtimaan digitaalisten ratkaisujen ja palveluiden sekä viestinnän saavutettavuutta ikäihmisten kannalta. Tapahtuman kohderyhmänä ovat sekä ammattilaiset että kuluttajat. Seminaari on messukävijöille maksuton ja ammattilaisilla on etukäteen rekisteröitymällä messuille maksuton sisäänpääsy. Voit rekisteröityä tapahtuman kotivuilla.

 

Ajankohta: torstai 4.10.2018 klo 10.30-12.00, Helpdesk 10.30 – 13.00.

Helsingin Messukeskus Halli 1, Hyvän Iän lava

 

Johdantona aiheeseen voit lukea blogin ”Kohti saavuttettavia verkkosivuja – käyttäjät kiittävät!”

 

Ohjelmakokonaisuus:

Klo 10.30 – 11.30 Asiantuntijapuheenvuorot

Avauspuheenvuoro:  Sirpa Pietikäinen, europarlamentaarikko
Digiä ikäihmisen arkeen

 

Aluehallintovirasto:  Viena Rainio,

saavutettavuusvalvonnan ylitarkastaja
Saavutettavat verkkopalvelut –Digitaalista yhdenvertaisuutta

 

Avaava:  Terhi Tamminen, toimitusjohtaja
Käytännön tukea ja palveluita ammattilaisille
saavutettavien verkkopalveluiden tuottamiseen

 

Klo 11.30 – 12.00 Paneelikeskustelu: ”Digikynnykset mataliksi!”  

 

Mitä, jos lasku pitäisi maksaa verkkopankissa, mutta tietokoneen ja koko verkkosivun toiminta on vierasta ja sen käyttöä on vaikea ymmärtää? Digitalisaatio on nykypäivää ja se haastaa kaikkia sen käyttäjiä uuden oppimiseen. Erityisen haastavaa tämä on edelleen ikäihmisille. Tätä teemaa pohditaan talkootyönä toteutettavassa paneelissa.

 

Paneelin juontaa Anna-Liisa Tilus, Ylen kuuluttaja, entinen anti-somettaja, ja nykyinen kahden Facebook-tilin omistaja. Anna-Liisa oli myös mukana Ylen Nettiä ikä kaikki -kampanjassa elo-syyskuussa 2018.

 

Panelistilavalle nousevat:

Niina Sauvolainen on Finnairilla Digital Transformation Lead, jonka työn keskiössä on kehittää asiakkaille ja finnairilaisille digitaalisia palveluja. Finnairilla halutaan selvittää käyttäjien aidot tarpeet ja tuottaa erinomaisia digitaalisia asiakaskokemuksia.

 

Harri Mälkki eli ”Dirty Harry” Grey Gunnersista. Grey Gunners on Suomen ensimmäinen senioreista koostuva Counter strike: Go -pelijoukkue. Harri on 71-vuotias ja hänen mottonsa on ”Find your inner Finn, before he finds you”.

 

Lea Musonen ja Pentti Heinonen ovat Ylen Seniorit somessa -ohjelmasta tuttuja. Ohjelmassa tubettajat neuvoivat ikäihmisiä internetin ja erilaisten sovellusten käytössä, ja Lea ja Pentti saivat naaG-tubettajalta opastusta muun muassa videopuheluiden tekemiseen.

 

Julia Thurén on nuori helsinkiläinen toimittaja ja bloggari, joka omien sanojensa mukaan kirjoittaa ”tasa-arvosta, omituisista kohtaamisista, kulttuurimeiningeistä ja elämän perus sekoilusta”. Juliaihminen-blogia kirjoittava Thurén kokeili kesällä Avaavan Age Man -ikäpukua ja raportoi kokemuksistaan Me Naisten lehtiartikkelissa, joka julkaistaan viikolla 40.

 

Marjaliisa Kauppinen, 76-vuotias eläkeläinen, joka on koulutukseltaan lastentarhanopettaja, filosofian maisteri sekä eläköitynyt Stakesin kansainvälisen yksikön päällikön työstä.

 

Sirpa Pietikäinen, europarlamentaarikko vuodesta 2008. Hän toimii kolmessa eri valiokunnassa, on Alzheimer Europe:n hallituksen jäsen ja Muistiliiton liittovaltuuston varapuheenjohtaja. Pietikäinen on myös ikäihmisten perusoikeuksien sekä ikä- ja muistiystävällisen yhteiskunnan aktiivinen puolestapuhuja.

 

Roope Suoraniemi ”diginatiivi”, on 9. luokkalainen Avaavan TET-harjoittelija

 

Pop-up Helpdesk:
Lavan lähistöllä on Avaava Oy:n pop-up-piste, joissa on Helpdesk-tyyppistä palvelua verkkopalveluiden saavutettavuuteen liittyen.

Avaavalla on messujen kuluttajakävijöille rajallinen määrä ilmaislippuja. Ota yhteyttä Noora Hyväriseen, p. 044 987 9442 tai hyvarinen.nj@gmail.com, jos olet kiinnostunut lipuista.

 

Yhteyshenkilöt ja lisätietoa:

Avaava:
Terhi Tamminen, p. 045-135 8935, terhi.tamminen@avaava.fi
Noora Hyvärinen, p. 044 987 9442, hyvarinen.nj@gmail.com

Expomark Oy:
Marita Lax, p. 040153 5866, ext-marita.lax@expomark.fi, https://hyvaika.fi, www.expomark.fi

Tilaajavastuu