Saavutettavuuden perusteet ja Saavutettavien verkkopalveluiden hankinta

Etusivu » Ajankohtaista » Koulutusta

Väestörekisterikeskuksen tarjoamat ja Avaavan asiantuntijoiden viikoittain järjestämät saavutettavuuskoulutukset jatkuvat lokakuulle!  Koulutuskertoja päätettiin lisätä, koska koulutukset ovat olleet hyvin suosittuja ja osallistujilta on tullut runsaasti kiittävää palautetta.

Koulutukset ovat maksuttomia ja avoimia kaikille! Yleistasoiset ja helposti ymmärrettävät koulutukset on tarkoitettu kaikille, jotka ovat mukana verkkopalveluiden tai niiden sisällön tuottamisessa.

Perjantaisin pidettävät koulutukset alkavat klo 9.30 ja kestävät 1,5 tuntia.

 

Kokonaisuus koostuu kahdesta erisisältöisestä verkkokoulutuksesta. Tarjolla on vielä kaikkiaan neljä koulutuskertaa:

21.9. Saavutettavuuden perusteet

https://www.lyyti.in/saavutettavuus210918

28.9. Saavutettavien verkkopalveluiden hankinta

https://www.lyyti.in/saavutettavuus280918

5.10. Saavutettavuuden perusteet

https://www.lyyti.in/saavutettavuus051018

12.10. Saavutettavien verkkopalveluiden hankinta

https://www.lyyti.in/saavutettavuus121018

HUOM: 14.9. koulutusta ei pidetä

 

Saavutettavuuden perusteet -koulutuksessa käydään läpi mitä saavutettavuus tarkoittaa  ja ketkä siitä hyötyvät sekä tarkastellaan erilaisia tapoja käyttää verkkopalveluita.  Lisäksi käydään läpi syyskuussa voimaantulevan saavutettavuuslainsäädännön keskeiset velvoitteet julkisen sektorin organisaatioille ja esitetään muutamia esimerkkejä.

Saavutettavien verkkopalveluiden hankinta -koulutuksessa pureudutaan saavutettavuuden varmistamiseen osana verkkopalveluiden uudistusprojektia. Erityisesti esittelemme tapoja sisällyttää saavutettavuus osaksi verkkopalveluiden hankintaa. Koulutuksessa käymme läpi tärkeimmät saavutettavuusvaatimukset, jotta ymmärrys verkkopalveluiden saavutettavuudesta syventyy.  Avaamme esimerkkien kautta sisältöön liittyviä saavutettavuusvaatimuksia, jotka jokaisen verkkopalveluita päivittävän henkilön on hallittava päivittäisessä työssään.

 

Ilmoittautuminen päättyy aina edellisenä päivänä kello 12, jonka jälkeen osallistuville lähetetään sähköpostitse osallistumislinkki.

Lisätietoja voit kysyä sähköpostitse saavutettavuustuki@avaava.fi tai puhelimitse Terhi Tamminen 045 135  8935

Aiheeseen liittyvää:

Tilaajavastuu