Digitaalinen saavutettavuus

Etusivu » Palvelut » Digitaalinen saavutettavuus

Kaksi vanhempaa rouvaa istuu vierekkäin ja hymyilee kameralle.

Viestinnän ja palvelujen alueella Avaava® palvelee tilaajia, suunnittelijoita, toteuttajia ja toimittajia saavutettavuuden toteuttamisessa. Autamme organisaatioita huomioimaan käyttäjien moninaisuuden, erilaiset tarpeet ja tavat vastaanottaa viestintää.

Saavutettavuustestaukset ja -kartoitukset

Pöydällä kannettava tietokone ja valkoinen keppi kokoon taitettuna. Henkilön kädet näppäimistöllä.

Verkkosivujen saavutettavuustestauksessa selvitämme sivujen esteettömyyden käytettävyyden kannalta ja teknisesti. Testauksessa selviää, kuinka hyvin verkkosivut toimivat erilaisten käyttäjien, esimerkiksi näkövammaisten henkilöiden, kannalta. Teemme myös laajempia saavutettavuuskartoituksia, joissa selvitämme saavutettavuuden ja moninaisuuden  huomioimisen ja näyttäytymisen organisaation strategiassa, viestinnässä, asiakaspalvelussa ja kommunikaatiossa.

Koulutus, konsultointi ja suunnittelu

Ryhmä tuoleilla istuvia henkilöitä takaapäin kuvattuna.

Konsultoimme ja koulutamme organisaatioita saavutettavan viestinnän ja palvelujen kehittämisessä. Konsultoimme kaikilla organisaation ja prosessien tasoilla strategioista verkkosivujen koodaukseen asti. Avaava esimerkiksi laatii WCAG 2.0 kriteeristön mukaisia saavutettavuussuunnitelmia ja järjestää koulutusta EU:n saavutettavuusdirektiivistä,  digitaalisen viestinnän ja sähköisen asioinnin saavutettavuudesta ja käyttäjätarpeista. Koulutuksissa aina äänessä myös Avaavan kokemusasiantuntijat.

Verkkosivujen suunnittelu ja toteutus

Aurinkoisesti hymyilevä nainen kädessään valkoinen keppi.

Palvelemme saavutettavien verkkosivujen suunnittelussa ja toteuttamisessa. Tarjoamme verkkosivusuunnittelua ja teknistä toteutusta avaimet käteen -periaatteella. Suunnittelemme nykyaikaisia ja inspiroivia verkkosivuja, jotka ovat myös saavutettavat, ymmärrettävät, hahmotettavuudeltaan selkeät ja teknisesti esteettömät.
Tilaajavastuu