1. Startsida
  2.  » 
  3. Nyheter
  4.  » Avaava AccessibleEU-hankkeen Suomen edustajaksi

Avaava AccessibleEU-hankkeen Suomen edustajaksi

Avaava on valittu Suomen edustajaksi Euroopan komission AccessibleEU-lippulaivahankkeeseen.

Nelivuotinen AccessibleEU-hanke kehittää ja kokoaa yhteen yhteistyössä eurooppalaisen yhteisön kanssa tapoja ja käytänteitä, joilla vammaiset henkilöt voivat olla tasavertaisemmin mukana elämän kaikilla osa-alueilla.

Hankkeeseen liittyy teematapahtumia, joista maitten edustajat itsenäisesti vastaavat. Ne liittyvät esteettömyys- ja saavutettavuustietoisuuden kasvattamiseen, verkostoitumiseen ja työpajatyöskentelyyn. Toimenpiteiden avulla esteettömyys- ja saavutettavuustietoisuutta ja loppukäyttäjäymmärrystä viedään eteenpäin.

Avaavan Terhi Tamminen edustaa Suomea AccessibleEU-hankkeessa.

Suomen osalta virallisena yhteyshenkilönä toimii Avaavan kansainvälisissä esteettömyyden ja saavutettavuuden luottamustehtävissä aiemminkin toiminut liiketoiminta- ja kehitysjohtaja Terhi Tamminen. Avaava on jäsen useissa kansainvälisissä alan verkostoissa ja on jäsen Design for All Europe EIDD:ssä, jossa Tamminen aiemmin toimi hallituksessa vuosina 2013-2019.

AccessibleEU vahvistaa saavutettavuuden kapasiteettia

AccessibleEU-hankkeessa on yhteensä 34 alan asiantuntijaa ja kansallista edustajaa 27:stä Euroopan maasta. Hankkeen tarkoituksena on vahvistaa saavutettavuuden kapasiteettia kaikissa EU-maissa, tukea EU:n saavutettavuutta koskevan lainsäädännön toteutumista, yhdistää saavutettavuussäännöistä vastaavat sidosryhmät EU:n alueella ja luoda yhtenäinen one-stop-shop-saavutettavuuspalvelu sekä kouluttaa erinomaisia saavutettavuuden ja esteettömyyden ammattilaisia.

Hankkeen toimenpiteiden avulla esteettömyys- ja saavutettavuustietoisuutta ja loppukäyttäjäymmärrystä viedään eteenpäin.

Accessible EU tarjoaa myös tuloksia: saavutettavuuteen liittyvä tietopankin ja online-kirjaston, saavutettavuuteen liittyvää valmennusta, verkostoitumismahdollisuuksia sekä aiheeseen liittyvää seurantaa ja valvontatyötä.

”AccessibleEU on kunnia Avaavalle ja luonteva osa ydintoimintaamme saavutettavuuden ja esteettömyyteen erikoistuvana toimijana. Olemme ylpeitä saadessamme toimia Suomen edustajana tässä merkittävässä hankkeessa”, toteaa hankkeen yhteyshenkilö Terhi Tamminen. 

Tapahtumia ja verkostoitumista

AccessibleEU:n tavoitteena on tuoda yhteisöön (Community of Practice) 500 uutta jäsentä joka vuosi. Lisäksi tavoitteena on vuosittain tuottaa 60 uutta sisältöä ja identifioida noin 150 uutta saavutettavuuteen liittyvää käytäntöä. Jo tänä vuonna järjestetään 88 tilaisuutta ja tapahtumaa.

Avaava paitsi järjestää tilaisuuksia, myös raportoi tarkemmin hankkeen etenemisestä säännöllisesti omilla kotisivuillaan ja sosiaalisessa mediassa.

Ensi syksyksi Suomeen on luvassa kolme tapahtumaa, jotka käsittelevät inklusiivista muotoilua ja liikennettä sekä saavutettavia sisältöjä ja verkkokauppaa. Uutisoimme tapahtumista lähiaikoina tarkemmin.

Lisätietoja AccessibleEU-hankkeesta sosiaalisessa mediassa

Verkkosivusto: www.AccessibleEUCentre.eu

Facebook: https://www.facebook.com/socialeurope

Linkedin: https://www.linkedin.com/groups/9350023/

Twitter: https://twitter.com/EU_Social

YouTube: https://www.youtube.com/@europesocial

Kysy meiltä lisää!

Terhi Tamminen, liiketoiminta- ja kehitysjohtaja / AccesssibleEU-hankkeen Suomen koordinaattori

Puh. 045 135 8932

Sähköposti terhi.tamminen@avaava.fi

Sami Virtanen, AccessibleEU-hankkeen projektipäällikkö, Design for All -vaikuttaja

Puh. +358 50 553 8555

Sähköposti sami.virtanen@avaava.fi

Blogg arkiv