1. Startsida
  2.  » Tillganglighet

Tillgänglighet

I digitala miljöer betyder tillgänglighet obehindrad åtkomst och användbarhet. Avaava är en föregångare inom tillgänglighetstjänster i Finland. Vi betjänar formgivare och implementerare i olika stadier av tillgänglighersimplementering. När digitala miljöer blir mer varierande blir också tillgänglighet allt viktigare.

Avaava utför tillgänglighetsgranskningar och erbjuder utbildning och konsulttjänster. Allt tillgänglighetsarbete inkluderar erfarenhetsexperternas röster: revisioner till exempel involverar alltid synskadade tillgänglighetsexperter, och utbildning illustrerar tillgänglighet ur verkliga användares perspektiv.

Avaava har förbättrat tillgängligheten för digitala tjänster i den offentliga, privata och tredje sektorn sedan 2016. Avaava har genomfört mer än hundra tillgänglighetsgranskningar av olika webbplatser, e-tjänster och mobilapplikationer. Avaavas experter har delat med sig av sin tillgänglighetsexpertis i mer än 50 utbildningskurser.

Tillgänglighetstjänster

Tillgänglighet granskningar

En person som tittar på en datorskärm

Avaavas experter utvärderar tillgängligheten till webbplatser, e-tjänster, mobila applikationer och e-dokument.

Tillgänglighet utbildning

Elina Jokisuu, Azra Tayyebi och deras hjälphundar

Avaava erbjuder färdiga träningspaket, skräddarsydd precisionsutbildning och stöd för att öka tillgänglighetsexpertisen i hela organisationen.

Rådgivning om tillgänglighet

Två experter ler åt en datorskärm

En Avaava expert kan arbeta som en del av utvecklingsteamet för en onlinetjänst och därmed se till att tillgänglighet tas med i beräkningen redan från början av utvecklingsprojektet.