1. Etusivu
  2.  » 
  3. Ajankohtaista
  4.  » Avaava matkaketjujen saavutettavuuspilotissa – lue LVM:n artikkeli

Avaava matkaketjujen saavutettavuuspilotissa – lue LVM:n artikkeli

Liikenne- ja viestintäministeriön Linkedin-sivuilta löytyy erittäin mielenkiintoinen ja seikkaperäisesti kirjoitettu artikkeli matkaketjuihin liittyvästä saavutettavuuspilotista. Pilottia oli LVM:lle toteuttamassa Avaava.

Mikä saavutettavuuspilotti?

Liikenne- ja viestintäministeriö tutki syksyllä 2022, miten erilaisiin vammaisryhmiin kuuluvat matkustajat käyttävät lähi- ja kaukoliikenteen palveluita. Kokeilumatkan tarkoituksena oli saada selville, miten saavutettaviksi matkaketjut koetaan.

Ryhmä, johon kuului eri koehenkilöitä matkustivat julkisilla liikennevälineillä Uudellamaalla. Kaikki koekäyttäjät tekivät saman matkan. Se sisälsi erilaisia liikkumisen muotoja kaukoliikenteestä paikallisliikenteeseen.

Kuten jutussa kerrotaan, monia liikennevälineitä sisältävän matkaketjun sujuva kulkeminen edellyttää ennakkotietojen saamista esteettömyydestä, opastuksesta ja asemien palveluista.

Kokeilu paljasti, että joissakin digitaalisissa palveluissa on saavutettavuuden kannalta jopa merkittäviä ongelmia. Toki myönteisiäkin yllätyksiä tuli vastaan. Henkilökunnan ystävällisyys ja tahtoa saada matka sujumaan löytyi useasti.

Lue koko mielenkiintoinen juttu LVM:n Linkedin-sivuilta, tästä linkistä.

Blogiarkisto