1. Etusivu
  2.  » Yritys

Yritys

Avaava Oy on konsultointi- ja suunnittelutoimisto, joka avaa ovia ja tasoittaa kynnyksiä. Avaava ja sen omistama Avaava Digital Oy tarjoavat yhdessä ratkaisuja digitaalisten palvelujen ja viestinnän saavutettavuuteen, rakennetun ympäristön esteettömyyteen, inklusiivisiin suunnittelumenetelmiin ja opastesuunnitteluun. Ainutlaatuinen osaamisemme mahdollistaa kokonaisvaltaisen avun organisaation jokaiselle tasolle.

Palveluita digitaaliseen ja rakennettuun ympäristöön

Digitaalisten palvelujen ja viestinnän asiakkaitamme ovat yksityisen ja julkisen sektorin organisaatiot, jotka haluavat huolehtia palvelujen ja viestinnän saavutettavuudesta. Teemme digitaalisten palvelujen auditointeja, konsultoimme ja koulutamme laaja-alaisesti digitaalisten palvelujen saavutettavuusasioissa ja autamme verkkopalvelu-uudistuksissa.

Rakennetun ympäristön puolella tarjoamme esteettömyyskonsultointia, -kartoituksia ja opastesuunnittelua. Esteettömyyskartoituksia voidaan tehdä sekä suunnittelunaikaisiin kohteisiin että parantamaan peruskorjattavien kohteiden esteettömyyttä. Kautta Suomen asiakkaamme edustavat toimijoita, joille esteettömyysasiat ovat ajankohtaisia. Palvelumme ovat kiinnostaneet viime aikoina erityisesti kunta-, sosiaali- ja terveyssektoria sekä kulttuuri- ja majoituspuolta.

Sertifioitu toimija

Avaava noudattaa kaikessa toiminnassaan Design for All -periaatetta. Poikkitieteellinen yhteistyö viestinnän ammattilaisten ja kehittäjien, muotoilun, arkkitehtuurin, tuotannon, vammais- ja vanhusjärjestöjen, loppukäyttäjien sekä viranomaisten kanssa takaa tuoreimman, kiinnostavimman ja monipuolisimman tiedon viestinnän ja rakentamisen käyttöön. Avaava on toiminut laaja-alaisesti vaativissa esteettömyys-, saavutettavuus- ja opastesuunnittelu- ja esteettömyyskartoitushankkeissa ja on haluttu yhteistyökumppani.

Avaava on myös aktiivinen jäsen useissa alan verkostoissa niin Suomessa kuin kansainvälisestikin.

Asiantuntijamme ovat koulutettuja esteettömyyskartoittajia ja kansainvälisesti sertifioituja saavutettavuusauditoijia, kysyttyjä puhujia ja pidettyjä kouluttajia. Avaavan toimitusjohtaja Terhi Tamminen kuuluu Design for All Europe EIDD:n hallitukseen, Avaava Oy on European Concept for Accessibility Network EuCAN:n ja European Network of Accessible Tourism ENAT:n jäsen, Avaava Digital Oy on puolestaan International Association of Accessibility Professionals IAAP:n jäsen. Avaava Digitalin asiantuntijat ovat IAAP-sertifioituja saavutettavuusasiantuntijoita.

Me olemme Avaava

Ihmiset

Tutustu meihin! Meitä on täällä joukko monimuotoisia ihmisiä, osaajia ja huippuammattilaisia.

Yritystarina

Avaava on osa yritysperhettä. Lue tarinamme ja tutustu missioomme!

AccessibleEU

Avaava on Suomen edustajana AccessibleEU-hankkeessa. Lue tapahtumista täältä!

Avaava yrityksenä

Avaava on aktiivinen jäsen useissa kansainvälisissä alan verkostoissa ja toimii laajasti eri luottamustoimissa: Design for All Europe EIDD:n hallituksen jäsen, International Association of Accessibility Professionals IAAP:n, European Concept for Accessibility Network EuCAN:n sekä European Network of Accessible Tourism ENAT:n jäsen. Avaava on ollut mukana Rakennustietosäätiön opastuksen RT-kortteja uusivassa toimikunnassa.

EIDD
ENAT
IAAP

Yhteistyökumppanit

Karanttia
Blindsquare
Normbau
Signa
chabla
Glowway
Qlu
Readspeaker
Durat
Laatukuuluu