1. Etusivu
  2.  » 
  3. Ajankohtaista
  4.  » Avaavan saavutettavuustiimiin vahvistusta

Avaavan saavutettavuustiimiin vahvistusta

Reetta Eiskonen aloitti Avaava Digitalilla saavutettavuusasiantuntijan tehtävissä kesäkuussa 2022. Reetta valmistui hiljattain Jyväskylän yliopistosta kognitiotieteen maisteriohjelmasta filosofian maisteriksi. Aiemmalta ammatiltaan Reetta on terveydenhoitaja ja sairaanhoitaja.  

Vuosien kokemus terveydenhoitoalan kankeista ja epäkäytettävistä järjestelmistä saivat alun perin Reetan hakeutumaan uusien opintojen pariin.

”Sovellusten käytettävyyden kehittäminen tuntui merkitykselliseltä ja mielekkäältä päämäärältä”, kertoo Reetta.

Pian käytettävyysnäkökulmien rinnalle löytyi vahvana kiinnostuksenkohteena myös verkkopalveluiden saavutettavuus. Saavutettavuusasiat veivätkin mennessään. ”Niinpä luontevana ratkaisuna oli tehdä pro gradu -tutkielma saavutettavuudesta”, hän sanoo.

Apua Avaavalta

Reetta päätyi tutkimaan gradussaan saavutettavuuden vaikutusta verkkopalveluiden visuaaliseen ilmeeseen. Hän sai gradu -tutkielmaansa apuja ja hyviä vinkkejä Avaavan saavutettavuusasiantuntijoilta Elina Jokisuulta ja Annika Jokisuulta.

Kahden työstään innostuneen työntekijän kohtaaminen oli niin vahva myyntipuhe ja viesti Avaavasta yrityksenä, että Reetta tiesi jo opiskeluaikana haluavansa hakeutua töihin Avaavalle saavutettavuusasiantuntijan tehtäviin.   

Reetta toivoo, että jatkossa korkeakoulujen opetusohjelmat täydentyisivät saavutettavuusaiheisilla kursseilla.

”Tällä hetkellä eri korkeakoulujen tarjonta verkkopalveluiden saavutettavuudesta on erittäin niukkaa, vaikka opiskelijoiden kiinnostus saavutettavuutta kohtaan vaikuttaisi olevan hyvinkin suurta”, Reetta selvittää. Hänen mielestään työelämässä näyttäisi olevan selkeä tarve alan osaajille. 
 

Työtaivalta uudessa työpaikassa on muutaman kuukauden verran takana.

”Into saavutettavuuden ja yhdenvertaisuuden edistämisestä on entisestään kasvanut”, hän hehkuttaa.

Reetta Eiskosen työtehtäviin kuuluu tällä hetkellä muun muassa verkkopalveluiden saavutettavuuden ja käytettävyyden auditointi- ja konsultointipalvelut. 

Kysy lisää Reetalta!

Ole Reettaan suoraan yhteydessä ja kysy lisää saavutettavuuden vaikutuksista verkkopalveluiden visuaaliseen ilmeeseen.

Reetta Eiskonen, FM, saavutettavuusasiantuntija

Tel. + 358 50 371 7722

Email reetta.eiskonen@avaava.fi

Blogiarkisto