1. Etusivu
  2.  » Opastaminen

Opastaminen

Opastussuunnittelu on yksi Avaavan toiminnan kivijaloista. Meillä on siitä reilun 12 vuoden ja yli 50 projektin tuoma kokemus. Kehittämämme laaja-alainen wayfinding- ja opastesuunnittelupalvelu tarjoaa tarvittaessa kaiken opastuksen, alkaen logiikan suunnittelusta aina asennukseen asti. Yksi erityisosaamisalueemme on näkövammaisia ja sokeita henkilöitä palvelevien opastusjärjestelmien suunnittelu ja toteutus.

Avaavan oma KohoSign-opasteperhe sisältää perusopasteiden lisäksi mm. koho- ja pistekirjoitusopasteet ja sanakartat. Autamme myös äänimajakan tai näkövammaisia palvelevan sisänavigointijärjestelmän hankkimisessa.

Selkeä, katkeamaton ja ymmärrettävä opastaminen on merkittävä osa rakennetun ympäristön esteettömyyttä ja viestinnän saavutettavuutta. Opastamisen avulla rakennetuista ympäristöistä ja virtuaalisista tiloista tulee aidosti yhdenvertaisia. Opastamisen avulla tilan voi ymmärtää paremmin ja siellä pystyvät kaikki toimimaan haluamallaan tavalla sujuvasti.

Tutustu alla olevista linkeistä Avaavan opastamisen palveluihin, ratkaisuihin ja referensseihin!

Opastamisen palvelut ja ratkaisut

Opastussuunnittelu

Palvelemme asiakkaitamme kokonaisvaltaisesti hyvin erilaajuisissa opastushankkeissa. Meiltä voi tilata yksittäisen kartan suunnittelun tai vaikka suuren keskussairaala-alueen opastussuunnittelun lähtien opastamisen logiikan pohdinnasta asennuksiin saakka.

Avaava-opasteet

Avaavalla on oma saavutettavuusperiaatteita noudattava Kohosign® -opastejärjestelmä, joka pitää sisällään perusopasteiden lisäksi opasteet kaikille aisteille, kuten kohokartat, pistekirjoituksella varustetut opasteet ja äänimajakat.

Referenssejä

Avaavalla on takanaan yli 50 opastussuunnitteluprojektia, yksittäisistä kohokartoista kokonaisten sairaalakampusalueiden suunnitteluun ja toteutukseen.