1. Etusivu
  2.  » 
  3. Ajankohtaista
  4.  » Sami Virtanen aloittaa Avaavassa

Sami Virtanen aloittaa Avaavassa

Sami Virtanen meren rannalla

Yksi Suomen pitkäaikaisimmista esteettömyyden ja saavutettavuuden asiantuntijoista siirtyy Avaavan palvelukseen, kun Sami Virtanen aloittaa asiakkuuspäällikkönä ja Design for All -vaikuttajana. Sami siirtyy uuteen toimeensa Kuuloliitosta.

Avaava saa riveihinsä saavutettavuusalan huippuosaajan, kun Sami Virtanen aloittaa työt asiakkuuspäällikkönä. Sami on pitkän linjan vaikuttaja ja asiantuntija, joka on ollut lukuisia kertoja tapaamassa kansanedustajia, osallistunut valiokuntien asiantuntijakuulemisiin ja vaikuttanut lukuisissa eri foorumeissa, joissa on käsitelty esteettömyyteen ja saavutettavuuteen liittyviä asioita.

Sami työskenteli aiemmin Kuuloliitossa (linkki Samin viimeisimpään blogiin), missä aloitti jo vuonna 2001. Työvuosien aikana Sami oli luomassa Suomen Design for All -verkostoa, jossa on ollut jäsenjärjestöinä vammaisjärjestöjä ja korkeakouluja sekä kulttuuri- ja taidelaitoksia.

”Sami on alallaan erittäin tunnettu ja toiminut kuulovammaisten etujen ajajana ja aktiivisena vaikuttajana. Monet tituleeraavatkin häntä alan legendaksi”, toteavat Samin uudet kollegat.

Hymyilevä Sami Virtanen

“Minua on ajanut saavutettavuusaatten palo ja ajatus siitä, että monista mahdollisista rajoitteista, kuten kuulo- tai näkövammoistaan huolimatta ihmiset voisivat toimia esteettömissä ja saavutettavissa ympäristöissä rajoituksetta omilla ehdoillaan”, Sami sanoo.

Kohti yhdenvertaisempaa ja monipuolisempaa yhteiskuntaa

Sami muistaa tehneensä yhteistyötä Avaavan kanssa ensimmäisen kerran kymmenen vuotta sitten, kun Musiikkitalossa järjestettiin maailman designpääkaupunkivuoden kansainvälinen Cities for All -konferenssi, jossa tarkasteltiin Design for All -suunnittelun mahdollisuuksia.

”Jo silloin Avaavasta jäi kuva alan dynaamisena toimijana, joka katsoo yhdenvertaisuutta positiivisten mielikuvien kautta”, hän muistelee.

Samin mielestä onkin todella mielenkiintoista ja samalla haastavaa siirtyä kaupallisen yrityksen palvelukseen, jossa ylätason pitkäjänteinen vaikuttamistyö vaihtuu nopeatempoisempaan käytännönläheisten ratkaisujen tarjoamiseen.

”Se pakottaa miettimään, ovatko arvolupaukset ja periaatteet oikeasti toteutettavissa. Yrityksen pitää aina pystyä kantamaan vastuu periaatteista ja seistä ratkaisujensa takana”, Sami sanoo.

”Odotan suurella innolla, että pääsen yhdessä asiakkaitteni kanssa pohtimaan oikeita ja toimivia ratkaisuja, jotka tekevät yhteiskunnastamme saavutettavamman ja yhdenvertaisemman. Maailmasta tulee näin parempi paikka, palvelu kerrallaan.”

Vahva sidosryhmä- ja vaikuttamistyö jatkuu Sami Virtaselle entuudestaan tuttujen tahojen kanssa edelleen uuden päätoimen ohella:

”Tämä on luonnollinen jatkumo esteettömyyden ja saavutettavuuden saralla järjestökentällä tekemääni työhön. Tuntuu hyvältä jatkaa näiden tärkeiden asioiden edistämistä uudessa roolissa ja hieman eri vinkkelistä.”

Lisätietoja:

Sami Virtanen, asiakkuuspäällikkö, Design for All -vaikuttaja

sami.virtanen@avaava.fi 050 553 8555 | Twitter @samivirtanen

Marjo Kivi, johtava esteettömyysasiantuntija

050 338 8765marjo.kivi@avaava.fi

Blogiarkisto