1. Etusivu
  2.  » 
  3. Ajankohtaista
  4.  » Esteetön ja inklusiivinen matkaketju -tapahtuma

Esteetön ja inklusiivinen matkaketju -tapahtuma

AccesibleEU-hankkeeseen liittyvät tapahtumat jatkuvat jälleen marraskuussa. Luvassa on erittäin mielenkiintoinen esteettömään ja inklusiiviseen liikenteeseen ja matkaketjuun liittyvä kokonaisuus, jonka aluksi Liikenne- ja viestintäministeriö esittää esteettömyysvisionsa. Varaa paikkasi tapahtumaan jo nyt!

Keskiviikkona 22.11. Helsingin kaupungintalon Tapahtumatorilla alkaa klo 9.00 Esteetön ja inklusiivinen liikenne/Inclusive Transportation for All -seminaari, joka kestää aina iltapäivään klo 15.00 asti. Se on tarkoitettu kaikille ammattilaisille, jotka toimivat liikenteen ja matkaketjun parissa. Tervetulleita ovat toki kaikki aiheesta kiinnostuneet.

Seminaari on osa AccessibleEU-hanketta, ja sen järjestävät Liikenne- ja viestintäministeriö, Väylävirasto ja Liikenne- ja viestintävirasto Traficom yhteistyössä Avaavan kanssa.

Puheenvuoroja seminaarissa kuullaan suomen lisäksi englanniksi ja ruotsiksi. Seminaari on maksuton ja siihen voi osallistua myös etänä. Paikkoja on kuitenkin rajallisesti, joten ilmoittautua kannattaa heti osoitteeseen sami.virtanen@avaava.fi

LVM esittää esteettömyysvisionsa

Seminaarin aluksi terveisensä tuo Liikenne- ja viestintäministeriö, ministeri Lulu Ranteen johdolla. LVM myös esittää oman esteettömyysvisionsa. Visio on ollut ollut lausuttavana, ja lopullisesta esityksestä selviävät, kuinka liikkumisen palvelut, liikennevälineet, esteettömyystieto ja liikenneinfrastruktuuri asettuvat osaksi kokonaisuutta.

Aamupäivän ohjelmassa myös Väyläviraston suunnitteluosaston johtaja Jaakko Knuuttila kommentoi matkaketjua omassa puheenvuorossaan.

AccessibleEU-hankkeen näkökulman tapahtumaan tuo AccessibleEU Senior Expert for Transport Anne Frye, jonka englanniksi esitettävä puheenvuoro tarjoaa näkökulmia esteettömän ja saavutettavan matkaketjun haasteisiin ja mahdollisuuksiin EU:n kontekstissa.

Matkaketjun käytäntöön pureudutaan monipuolisessa paneelikeskustelussa, jossa mukana VR:n Casper Suovalo, HSL: Joona Packalen Finavian Hanna Hämäläinen, Finnairin Maiju Mattila sekä pyörätuolirugbyn maajoukkuepelaaja Anna Pasanen.

Älykkäästä raideliikenteestä kalustovaatimuksiin

Ennen lounasta seminaarissa kuullaan näkemyksiä älykkäästä raideliikenteestä, joita esittää väitöskirjatutkija Tero Avellan Tampereen yliopistosta. Ruotsalaisen ja ruotsinkielisen näkökulman otsikolla ”Tillgänglighet inom trafikverksamheten i Sverige” esittää Andreas Petterson Södertörnin yliopistosta.

Kalustovaatimuksiin ja esteettömyyteen linja-autoliikenteen hankinnoissa pureutuvat Traficomin ja WSP:n puheenvuorojen esittäjät, jotka kertovat aiheeseen liittyvästä selvityksestä.

AccessibleEU tiedon tarjoajana

AccessibleEU on Euroopan komission nelivuotinen lippulaivahanke ja sen myötä syntyvä esteettömyyden ja saavutettavuuden resurssikeskus, joka toimii rakennetun ympäristön, liikenteen sekä tieto- ja viestintätekniikan aloilla.

Esteettömyys- ja saavutettavuuspalveluihin sekä Design for All -suunnitteluun ja inklusiivisiin muotoilumenetelmiin erikoistunut Avaava on hankkeen Suomen edustaja. Hankkeen yhteyshenkilönä toimii Avaavan liiketoiminta- ja kehitysjohtaja Terhi Tamminen, joka on toiminut eri luottamustoimissa, kuten Design for All Europe EIDD:n hallituksen jäsenenä. Avaava on lisäksi jäsen useissa kansainvälisissä alan verkostoissa.

AccessibleEU:n tehtävä on vahvistaa Euroopan komission yhteistä visiota, jossa vammaiset henkilöt voivat olla tasavertaisemmin mukana elämän kaikilla osa-alueilla. Hankkeen avulla vahvistetaan saavutettavuuden kapasiteettia kaikissa EU-maissa ja yhdistetään saavutettavuussäännöistä vastaavat sidosryhmät EU:n alueella.

LISÄTIETOJA

Tarkempia aikataulutietoja, esteettömyysohjeita ja ilmoittautumisohjeita sekä tietoa tulevista muista tapahtumista löytyy Avaavan tapahtumasivuilta.

Muut lisätiedot ja yhteydenotot AccessibleEU-hankkeeseen liittyen:

Terhi Tamminen, liiketoiminta- ja kehitysjohtaja

Puhelin 045 135 8932

Sähköposti terhi.tamminen@avaava.fi

Blogiarkisto