1. Etusivu
  2.  » 
  3. Ajankohtaista
  4.  » Saavutettavuuden huomioiminen verkkokaupassa

Saavutettavuuden huomioiminen verkkokaupassa

Tämän vuoden kolmas ja viimeinen AccessibleEU-tapahtuma järjestetään joulukuun alussa. Tällä kertaa aiheena on saavutettavuuden huomioiminen verkkokaupassa. Aihe on huippumielenkiintoinen ja verkkokaupan parissa työskenteleville välttämätön. Mukana yhteistyössä Kaupan liitto. Varaa paikkasi heti!

Itsenäisyyspäivän aattona eli tiistaina 5.12. puhutaan verkkokaupoista ja saavutettavuudesta – tapahtumapaikkana jo tutuksi tullut Helsingin kaupungintalon Tapahtumatori. Saavutettavuuden huomioiminen verkkokaupassa -seminaari alkaa klo 9.00 ja päättyy klo 15.00 mennessä. Tilaisuus on tarkoitettu alan ammattilaisille, mutta tervetulleita ovat kaikki kiinnostuneet.

Tilaisuuteen on mahdollisuus osallistua sekä paikan päällä että etänä. Seminaari on maksuton, mutta pyydämme ilmoittautumaan etukäteen osoitteeseen sami.virtanen@avaava.fi

Seminaari on osa Euroopan komission AccessibleEU-hanketta, ja sen järjestää yhteistyössä Avaavan kanssa Kaupan liitto.

Saavutettavuusvaatimukset kilpailuetuna

Seminaarin kärkeen terveiset tuo Kaupan liiton viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Pia Pere-Vanhanen, joka kertoo saavutettavan kaupan tarjoamista eduista. Avaavan puheenvuorossa keskitytään kauppaa edeltäviin asioihin eli esteettömyyteen, saavutettavuuteen ja inklusiivisuuteen kaupan palvelupoluissa. Lisäksi pohditaan, mitä hyötyä kaupan ala saa esteettömyyden ja saavutettavuuden kehittämisestä.

Saavutettavuusvaatimukset ja lakien soveltaminen uusiin palveluihin alkaa siirtymäajan jälkeen kesäkuussa 2025. Saavutettavuusvaatimuksiin perehdytään aluehallintoviraston ylitarkastaja Eetu Komsin ja lakimies Johanna Kuokkanen-Muotkan puheenvuoroissa.

Samaa aihetta käsitellään Kaupan liiton Ilari Kallion kommenttipuheenvuorossa, jossa verkkokaupan saavutettavuusvaatimusten näkökulmaa edustavat kaupan toimijat.

Aamupäivän osuuden päättää Mirva Sandström Digital Commerce Finland -yhteisöstä. Hän keskittyy saavutettavuuteen asiakaskokemuksen ja liiketoiminnan kirittäjän rooleissa.

Verkkokaupan saavutettavuus käytännössä

Ennen lounasta luvassa on viiden esityksen kattaus käytännön esimerkkejä saavutettavuuden toteutumisesta verkkokaupassa: suunnittelun roolista kertovat Juha Kitinmäki ja Matti Mauno Motonetista. Satu Rönnqvist HSL:n lippukaupasta puolestaan valottaa saavutettavuuden roolia lippuverkkokaupassa.

Veera Florica-Rajala on julkisuudesta tunnettu vaikuttaja ja sosiaalipoliittinen asiantuntija, jonka työnantaja FSS eli Förbundet Finlands Svenska Synskadade on ruotsinkielinen näkövammaisjärjestö. Florica-Rajala on menettänyt suurimman osan näkökyvystään, mutta on tarkka havainnoitsija. Hän kertoo saavutettavuudesta käyttäjän kannalta.

Verkkokaupan tyypillisimmistä saavutettavuushaasteista kertoo Avaavan Sirpa Riihiaho. Hän myös esittää tarpeellisen tarkistuslistan sekä joukon vinkkejä kehitystyötä pohjustamaan.

Testaa verkkosivusi!

Seminaaripäivän iltapäivässä on luvassa joukko kiinnostavia kokemusasiantuntijademoja. Ellet vielä ole testannut Avaavan Ageman-pukua, nyt siihen on oiva mahdollisuus. Kannattaa myös hyödyntää, mitä löydöksiä kokemusasiantuntijat listaavat verkkosivuistasi. Tule siis mukaan iltapäivään ja anna heidän testata verkkosivusi!

Tapahtuma on osa AccessibleEU-hanketta, jonka tehtävä on vahvistaa Euroopan komission yhteistä visiota, jossa vammaiset henkilöt voivat olla tasavertaisemmin mukana elämän kaikilla osa-alueilla. Hankkeen avulla vahvistetaan saavutettavuuden kapasiteettia kaikissa EU-maissa ja yhdistetään saavutettavuussäännöistä vastaavat sidosryhmät EU:n alueella.

Suomen osalta tämä seminaari on vuoden kolmas ja viimeinen tapahtuma. Tietoa kansainvälisistä tapahtumista ja hankkeen myötä syntyneistä uusista tiedoista löydät Avaavan Linkedin-sivuilta. Ensi vuonna on tämän vuoden tapaan luvassa joukko mielenkiintoisia ja hyödyllisiä tilaisuuksia, joista informoimme hyvissä ajoin.

Tarkat aikataulutiedot Saavutettavuuden huomioiminen verkkokaupassa -seminaarista löytyy Avaavan tapahtumasivuilta.

Lisätietoja

Yhteydenotot ja lisätiedot AccessibleEU-hankkeeseen liittyen:

Terhi Tamminen, liiketoiminta- ja kehitysjohtaja

Puhelin 045 135 8932

Sähköposti terhi.tamminen@avaava.fi

Blogiarkisto