1. Etusivu
  2.  » 
  3. Ajankohtaista
  4.  » Yhdenvertaisen käyttäjäkokemuksen rakentajat

Yhdenvertaisen käyttäjäkokemuksen rakentajat

Ajat, jolloin esteettömyys koski pelkästään fyysistä rakennettua ympäristöä ovat ohi. Rinnalle on tullut kehittyvä digitaalinen ja monikanavainen ympäristö, jonka pitää palvella kaikkia
ihmisiä.

Mailmaa tulee rakentaa monimuotoisuudelle. Olemme omistautuneet kokonaisvaltaisen esteettömän ja saavutettavan käyttäjäkokemuksen luomiseen digitaalisissa ja fyysisissä ympäristöissä sekä palveluissa. Kaikessa mitä suunnitellaan, rakennetaan ja viestitään, keskiössä tulee olla käyttäjien moninaisuus. Ammattilaisten käsissä on se, miten saavutettava yhteiskunta on. Tällä tiellä me autamme. Uudistamme ammattilaisten ajattelua ja syvennämme organisaatioiden palvelukäsitystä, toteavat toimitusjohtaja Terhi Tamminen ja johtava esteettömyyskonsultti Marjo Kivi.

Avaava on mukana kehittämässä organisaatioiden esteettömyyttä ja saavutettavuutta niiden toimintojen eri tasoilla. Avaava tekee mm. esteettömyyskartoituksia ja saavutettavuusauditointeja sekä konsultoi, kouluttaa ja auttaa asiakkaitaan vaikkapa strategisten saavutettavuussuunnitelmien laatimisessa. Lisäksi Avaava on suunnittelijana useissa vaativissa opastushankkeissa. Tällä alueella yrityksen erityisosaamista on kaikki aistit huomioiva opastussuuunnittelu. Malliesimerkkinä mainittakoon keskustakirjasto Oodi, jossa näkövammaisten opastus on kansainvälisestikin vertaansa vailla. Opastesuunnittelua Avaava tekee kautta Suomen sairaanhoitopiireistä kouluihin.

Unelmatyötään tekevän huipputiimin osaaminen asiakkaan palveluksessa

Avaava ammentaa erilaisista persoonista ja monialaisesta osaamisesta. Tiimissä on muun muassa tekniikan ja biologian tohtorit, muotoilijoita, sisustusarkkitehti ja graafikko, valtio-, kauppa-, kognitio- ja kasvatustieteilijöitä sekä tietojenkäsittelytieteen ammattilaisia. Tiimissä on neljän kansallisuuden edustajia ja ikähaitari vaihtelee välillä 20-77. Vahva käyttäjänäkökulma on edustettuna, kun mukana on eri tavoin liikkumis- ja toimimisesteisiä henkilöitä. Iloa työyhteisöön tuovat myös avustajakoira Niilo ja opaskoira Helmi.

Uudistamme ammattilaisten ajattelua ja syvennämme organisaatioiden palvelukäsitystä.

Avaavan esteettömyyden ja saavutettavuuden osalta koulutetut ja kansainvälisesti sertifioidut asiantuntijat ovat kysyttyjä puhujia ja pidettyjä kouluttajia. Yritys on aktiivinen jäsen useissa alan verkostoissa kansainvälisesti ja Suomessa.
– Avaava on raivannut tietä tärkeälle asialle nyt kaksitoista vuotta, vaikka reitti on ollut välillä mutkainen. Meillä on sanottu olevan positiivinen Avaava-henki, jota työntekijämme ylläpitävät ja asiakkaat kiittävät. Avaavalaisille on tärkeää tehdä merkityksellistä työtä ja meitä määrittää nälkä tehdä maailmasta parempi paikka. Viime vuosi oli kova, mutta se hitsasi meidät yhteen yhä tiiviimmin. Toisaalta korona-vuosi toi hyvin selkeästi esille digitaalisten palveluiden saavutettavuuden merkityksen. On kiitollista nähdä, että meidän asiantuntijuuttamme arvostetaan ja tarvitaan, vaikka toki olisi mahtavaa, jos maailma olisi jo yhdenvertaisuuden suhteen valmis, päättää Tamminen.

Helsingin Sanomat, 06.03.2021

Marjo Kivi (vas.) ja Terhi Tamminen yhdistivät voimansa 12 vuotta sitten. Silloin alkoi intohimoinen työskentely Design for All -ideologian puolesta. TET-harjoittelija Fraol Nebiyun (kesk.) päällä on Avaavan ikäpuku, jota käytetään koulutuksissa. Sen avulla voi paremmin ymmärtää vanhuuden tuomia fyysisiä rajoituksia.

Blogiarkisto