1. Etusivu
  2.  » 
  3. Ajankohtaista
  4.  » Loistavaa palautetta koulutuksista

Loistavaa palautetta koulutuksista

Avaavan valmennus- ja koulutustilaisuudet ovat suosittuja ja pyydämme niistä usein myös palautetta. Avaava kävi kouluttamassa Metropolian ensimmäisen vuosikurssin sisustusarkkitehtiopiskelijoita lokakuussa 2021. Saimme loistavaa palautetta!

Kouluttajina olivat Avaavalta Terhi Tamminen ja Marjo Kivi (kuvassa vas.). Saamamme palaute oli suorastaan loistavaa: asteikolla 1–10 kaikki arvosanat alkoivat yhdeksällä. Hyödyllisyysarvosana hipoi jopa kymppiä: keskiarvo oli 9,86!

Metropolian sisustusarkkitehtiopiskelijoille esittelimme joukon erilaisia demovälineitä, kuten valkoiset kepit ja pyörätuoli. Erityisen havainnollisia välineitä edustivat simulaatiolasit, joilla voi demonstroida erilaisia näkövammoja (linkki Näkövammaisten liiton sivuille). Mukana oli tietysti myös Avaavan klassikkotuote, AgeMan-puku, jolla voi demota laajemmin iän tuomia haasteita.

Hyödyllisiä koulutuskokonaisuuksia

Avaavan esteettömyyskoulutus sisälsi paljon perustietoa esteettömyyteen ja saavutettavuuteen liittyen sekä tietoa Design for All –suunnitteluperiaatteesta. Koulutuksessa käytiin läpi rakennetun ympäristön perusperiaatteita, kun huomioidaan esteettömyys ja saavutettavuus aistivammaisten henkilöiden kannalta: Mitä kaikkea pitää huomioida sokeiden ja heikkonäköisten kannalta ja mitä tarpeita heillä on; kuinka huomioidaan kuurojen ja huonokuuloisten tarpeet? Lisäksi käsittelimme rakennetun ympäristön esteettömyyttä ja saavutettavuutta liikkumisesteisten henkilöiden näkökulmista.

Parhaat arvosanat saimme koulutuksen hyödyllisyydestä. Myös vapaamuotoiset palautteet olivat mukavaa ja rohkaisevaa luettavaa: ”Mielenkiintoinen ja silmiä avaava luento. Käyttäjädemo oli hauska ja kiinnostava”, sanottiin yhdessä palautteessa.

Myös työn tärkeys nousi esiin: ”Teette aivan älyttömän tärkeää ja hyvää työtä. Luento oli tosi valaiseva ja laittoi todella miettimään.”

Vauhtia ei puuttunut ainakaan tästä palautteesta: ”Energinen & selkeä kokonaisuus, joka avasi silmät ihan eri maailmaan. Aika meni nopeasti ja kuvat olivat mahtavia (niitä ei ollut liikaa!!!).”

Kaiken kaikkiaan Avaavan koulutuskokonaisuutta pidettiin todella kiinnostavana ja informatiivisena. Opiskelijat tuntuivat saavan paljon sellaista tietoa, mitä ei aiemmin ollut ajateltu. Välineitä oli myös kiinnostavaa kokeilla ja niiden kautta avautui aivan uudenlainen maailma.

AgeMan kiinostaa edelleen

Avaava hankki jo vuosia sitten Saksassa kehitetyn AgeMan-ikäpuvun, jonka avulla voi konkretisoida esteettömyyttä tai sen puuttumista. Ikäpuku auttaa erityisesti suunnittelijoita ja päättäjiä ymmärtämään oman kokemuksen kautta, mitä tarpeita ja samalla rajoitteita iän myötä tulee vastaan. Esteetön ympäristö on ikääntyneille ihmisille ehdoton edellytys.

Ikäpuvun avulla suunnittelutyön ymmärrys lisääntyy. Kun vanhuuden vaivat puetaan ylle ja tutustutaan ympäristöön sellaisena kuin ikäihminen sen kokee, nousevat suunnittelun puutteet ja kehitystarpeet nopeasti esiin.

Ageman-ikäpuku vaimentaa ääniä, sumentaa näkymää, kangistaa niveliä ja painaa rintakehää. Lattialle pudonneita pikkuesineitä ei noin vain nostetakaan, kun paikat alkavat kangistua. Nouseminen portaissa on puvun kanssa työlästä – juuri sellaista, mitä ikääntyminen saattaa tuoda tullessaan.

Haluatko tietää lisää koulutuksistamme?

Lue lisää koulutuksistamme! Esteettömyskoulutuksista löydät lisätietoa Avaavan kotisivuilta.

Saavutettavuuskoulutuksista voit lukea tästä linkistä!

Avaava on sinua varten. Kuuntelemme haasteesi ja otamme asiasi vakavasti. Soita tai meilaa Terhille ja jutellaan lisää! terhi.tamminen@avaava.fi / 045 135 8932

Blogiarkisto