1. Etusivu
  2.  » 
  3. Ajankohtaista
  4.  » Verkkokauppojen saavutettavuustutkimus – osallistu!

Verkkokauppojen saavutettavuustutkimus – osallistu!

Avaava tekee verkkokauppojen saavutettavuutta koskevan tutkimuksen. Sen avuksi järjestämme kyselyn, joka on suunnattu erityisesti näkövammaisille verkkokauppojen käyttäjille. Osallistu tutkimukseen vastaamalla kysymyksiimme. Kyselylomakkeeseen pääset klikkaamalla jutusta löytyvää linkkiä.

Asioitko eli ostatko tuotteita tai palveluita verkkokaupoista? Tai jos et asioi verkkokaupoissa, mistä syystä? Haluaisitko asioida verkkokaupassa, mutta et sitä juurikaan tee, koska se on työlästä, aikaa vievää, epäluotettavaa tai edellyttää avustajan apua?

Avaavan järjestämässä tutkimuksessa pääset kertomaan omista kokemuksistasi, jotka liittyvät verkkokauppojen saavutettavuuteen. Kyselyn avulla selvitämme, miten laajalti näkövammaiset asiakkaat asioivat verkkokaupoissa ja miten helppoa tai vaikeaa verkkokauppa-asiointi on.

Tulosten perusteella voimme myös auttaa verkkokauppoja parantamaan asiakaskokemustaan saavutettavammaksi. Kyselyyn vastaaminen vie lyhimmillään vain 5 minuuttia. Julkaisemme kyselyn tulokset myöhemmin syksyllä 2021.

Kysely on tehty Microsoft Forms -työkalulla, jonka kaikkia saavutettavuusongelmia emme ole pystyneet ratkaisemaan. Pahoittelemme tätä jo etukäteen kovasti. Kokemuksemme mukaan ruudunlukijan kanssa kysely toimii parhaiten Windows-tietokoneella.

Kyselyyn pääset vastaamaan tästä linkistä: https://forms.office.com/r/QzDmVaejLv

Kyselytutkimuksen järjestää Avaava Oy, saavutettaville digipalveluille omistautunut konsulttitoimisto, yhteistyössä Näkövammaisten liiton NKL:n kanssa. Kyselyssä kerättäviä tietoja käsitellään Avaavan tietosuojaselosteen mukaisesti. Tarvittaessa kyselystä antaa lisätietoja Avaavan johtava saavutettavuusasiantuntija Azra Tayyebi sähköpostitse azra.tayyebi@avaava.fi tai puhelimitse 044 973 6031.

Blogiarkisto