1. Etusivu
  2.  » Saavutettavuus

Saavutettavuus

Saavutettavuus on esteettömyyttä digitaalisissa ympäristöissä. Avaava on saavutettavuuspalveluiden edelläkävijä Suomessa. Palvelemme suunnittelijoita ja toteuttajia saavutettavuuden toteuttamisen eri vaiheissa. Digitaalisten ympäristöjen monipuolistuessa saavutettavuuden huomioiminen on yhä tärkeämpää.

Avaava tekee saavutettavuusauditointeja sekä tarjoaa koulutuksia ja konsultointia. Kaikessa saavutettavuustyössä kuuluu kokemusasiantuntijoiden ääni: esimerkiksi auditoinneissa on aina mukana näkövammainen saavutettavuusasiantuntija ja koulutuksissa havainnollistetaan saavutettavuutta todellisten käyttäjien näkökulmasta.

Avaava on ollut parantamassa julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin digitaalisten palvelujen saavutettavuutta jo vuodesta 2016. Avaavan tekemien verkkosivustojen, sähköisten asiointipalvelujen ja mobiilisovellusten saavutettavuusauditointien lukumäärä on jo reippaasti yli 100. Avaavan asiantuntijat ovat jakaneet saavutettavuusosaamista jo yli 50 koulutuksessa.

Saavutettavuuspalvelut

Auditoinnit ja konsultointi

Henkilö tietokoneen näytön äärellä

Avaavan asiantuntijat arvioivat saavutettavuutta verkkosivustoilla, sähköisen asioinnin palveluissa, mobiilisovelluksissa sekä sähköisissä asiakirjoissa.

Saavutettavat tiedostot

Asiantuntijoita hymyilemässä koneen äärellä

Avaavan asiantuntijat auttavat tekemään PDF-tiedostoistasi ja lomakkeistasi saavutettavia tai suunnittelevat sellaiset vaikka alusta alkaen.

Saavutettavuus-koulutukset

Elina Jokisuu, Azra Tayyebi ja heidän koira-apurit

Avaava tarjoaa valmiita koulutuspaketteja, räätälöityjä täsmäkoulutuksia sekä tukea koko organisaation saavutettavuusosaamisen kasvattamiseen.