Saavutettavuusseloste

 1. Etusivu
 2.  » Saavutettavuusseloste

Tässä saavutettavuusselosteessa kerrotaan, miten Avaava Oy:n verkkosivuilla noudatetaan lakia digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, mitä puutteita palvelun saavutettavuudessa on ja miten voit antaa meille palautetta saavutettavuusongelmista.

Tästä palvelusta vastaa Avaava Oy. Haluamme, että mahdollisimman moni käyttäjä pystyy käyttämään digitaalisia palvelujamme. Otamme saavutettavuuden huomioon digitaalisten palvelujemme kehityksessä.

Miten saavutettava verkkosivusto on?

Tämä palvelu täyttää osin lain vaatimat A- ja AA-tason saavutettavuuskriteerit (WCAG-kriteeristö 2.1). Palvelussa on joitakin saavutettavuuspuutteita, jotka on kuvattu tarkemmin alempana.

Huomasitko puutteita saavutettavuudessa?

Pyrimme jatkuvasti parantamaan palvelun saavutettavuutta. Jos löydät ongelmia, joita ei ole kuvattu tällä sivulla, ilmoita niistä meille ja teemme parhaamme puutteiden korjaamiseksi. Vastaamme 14 päivän kuluessa.

Voit ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteella palaute@avaava.fi.

Saavutettavuuden valvonta

Etelä-Suomen aluehallintovirasto valvoo saavutettavuusvaatimusten toteutumista. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit antaa palautteen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten valituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Tarkemmat tiedot teknisestä saavutettavuudesta

Palvelu ei ole vielä kaikilta osin saavutettava.

Sisällöt tai toiminnot, jotka eivät vielä ole saavutettavia

 • Sivustolla on muutamia epäkuvaavia linkkitekstejä. (WCAG 2.4.4)
 • Sivustolla on joitain oleellisia kuvia, joilla ei ole tekstivastinetta. (WCAG 1.1.1)
 • Sivustolla on muutamia tilanteita, joissa näppäimistökohdistin ei erotu riittävän selkeästi. (WCAG 2.4.7)
 • Sivuston Uutiskirjeen tilaus- ja yhteydenottolomakkeiden syötevirheitä ei osoiteta riittävän selkeästi visuaalisesti, eikä ohjelmallisesti. Virheille ei anneta korjausehdotuksia. (WCAG 1.3.1, 3.3.1 ja 3.3.3)
 • Sivuston rakenne ei välity aina oikein ruudunlukijan käyttäjille. Alalaidan listarakennetta ei tulkita ruudunlukijalla täysin oikein. Lisäksi palvelussa on joitain ylimääräisiä linkkejä, jotka tulevat esiin vain ruudunlukijalla. (WCAG 1.3.1)
 • Mobiilivalikolla ei ole saavutettavaa nimeä ja roolia. Sitä ei pysty tällä hetkellä käyttämään näppäimistöllä ja ruudunlukijalla. (WCAG 2.1.1 ja 4.1.2)
 • Sivusto ei täysin mukaudu suurennoksille ja erikokoisille näytöille. Mobiilivalikon kielivalinnat eivät ole löydettävissä, jos sivuston tekstejä suurennetaan. (WCAG 1.4.10)
 • Palvelussa ei ole tarjolla aina useita tapoja löytää haluttua sisältöä. (WCAG 2.4.5)
 • Sivuston HTML-koodi ei ole kaikilta osin spesifikaation mukaista. (WCAG 4.1.1)

Tässä listatut puutteet pyritään korjaamaan alkuvuoden 2024 aikana.

Miten olemme testanneet saavutettavuutta?

Tämän saavutettavuusselosteen huomiot perustuvat Avaava Oy:n Saavutettavuusasiantuntijoiden arviointiin, täyttääkö palvelu laissa määritellyt vaatimukset.

Tämä seloste on laadittu 3.8.2022.

Selostetta on päivitetty viimeksi 18.9.2023.

Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta (306/2019)

Saavutettavuusvaatimukset-verkkosivusto