1. Front page
  2.  » 
  3. News
  4.  » GAAD: Hyvää esteettömyys- ja saavutettavuuspäivää 2022

GAAD: Hyvää esteettömyys- ja saavutettavuuspäivää 2022

Azra Tayyebi at her computer

Jokainen ihminen ansaitsee yhdenvertaisia palveluita, rakennuksia ja digitaalisia ympäristöjä. Tätä muistuttamaan vietetään kerran vuodessa GAAD-päivää. Tänä vuonna se on torstaina 19. toukokuuta.

GAAD tulee sanoista Global Accessibility Awareness Day. Sen tarkoituksena on saada ihmiset puhumaan, ajattelemaan ja ymmärtämään, mitä tarkoittavat digitaalinen saavutettavuus ja esteetön osallisuus. Maailmassa on yli miljardi ihmistä, joilla on näköön, kuuloon, liikkumiseen tai kognitiiviseen hahmottamiseen liittyviä rajoitteita. GAAD-päivää vietetään jo 11. kerran.

Suomen kielessä accessibility voidaan ymmärtää kahtena erillisenä sanana: saavutettavuus ja esteettömyys.

Esteettömyydellä tarkoitetaan rakennettuja ympäristöjä, joissa monipuolinen liikkuminen on huomioitu. Saavutettavuudella tarkoitetaan esteettömyyttä digitaalisissa ympäristöissä.

Palveluita saavutettavuuteen ja esteettömyyteen

Avaava on tehnyt perustamisestaan lähtien yli 300 esteettömyyteen ja saavutettavuuteen liittyvää projektia, joissa olemme olleet mukana suunnittelemassa, konsultoimassa, kouluttamassa, kartoittamassa ja auditoimassa. Lisäksi olemme toimittaneet näkövammaisia henkilöitä palvelevia opastusjärjestelmiä ja muotoilupalkittuja apuvälineitä lukemattomiin kohteisiin.

Jaetaan yhdessä tärkeää tietoa esteettömyyteen ja saavutettavuuteen liittyen.

Kansainvälisestä GAAD-päivästä voit lukea täältä: GAAD accessibility.day sivuilla

Avaavan esteettömyyspalveluihin voit tutustua tästä linkistä: Esteettömyyspalvelut Avaavan sivuilla

Avaavan saavutettavuuspalveluihin voit tutustua tästä linkistä: Saavutettavuuspalvelut Avaavan sivuilla

Blog archive