1. Front page
  2.  » 
  3. News
  4.  » Erja Koivula luotsaamaan Karanttia-Avaava-yritysperhettä

Erja Koivula luotsaamaan Karanttia-Avaava-yritysperhettä

Antti Kairisen vuonna 1987 perustama Karanttia Oy Perusturva on kasvanut yhden miehen yrityksestä yritysperheeksi, jolla on ainutlaatuisia tuotteita rakentamiseen, esteettömyyteen ja monimuotoisuuteen liittyen. Perheyrityksen omistajat valitsivat ensimmäistä kertaa ulkopuolisen toimitusjohtajan, koska nyt sille oli sopiva aika. Tähän tehtävään valikoitui kokenut asiakasymmärrykseen pohjautuvan liiketoiminnan kehittäjä Erja Koivula.

Koivulaan teki vaikutuksen Avaavan ja Karanttian vahva asiantuntijuus ja aidosti uniikki osaaminen rakentamisen ja monimuotoisuuden edistäjänä. Avaava on erikoistunut kehittämään palveluita ja tuotteita, jotka edistävät saavutettavuutta digitaalisissa ympäristöissä ja esteettömyyttä rakennetuissa ympäristöissä. Karanttian osaamista ja tuotteita edustavat puolestaan esivalmistetut väestönsuojat ja moduulikylpyhuoneet osana kokonaisvaltaisia rakentamisen ratkaisuja.

Yritykset toimivat samoissa tiloissa ja kehitystyötä tehdään organisaatiorajojen yli.

”On uskomattoman hienoa, että saan osaltani täydentää ja vahvistaa Karanttia-Avaava-yritysperheen kokonaisuutta omalla osaamisellani ja kokemuksellani,” Koivula sanoo.

Kokenut liiketoiminnan kehittäjä

Toimitusjohtaja Erja Koivulalla on pitkä kokemus myynnin ja markkinoinnin johtotehtävistä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Vuosia hän vastasi Siljan B2B-asiakasryhmän ja Keski-Euroopan markkina-alueen kehittämisestä. Viimeisen kymmenen vuoden ajan Erja on ratkonut kasvuyritysten liiketoiminnan monipuolisia haasteita.

”Olen vannoutunut asiakkuusajattelun puolestapuhuja,” Koivula sanoo. Samalla hän muistuttaa, että yrityksen toimintaa kehitettäessä arvoa pitää luoda asiakkaiden lisäksi myös henkilöstölle sekä muille sidosryhmille.

“Olen vannoutunut asiakkuusajattelun puolestapuhuja.”

”Asiakaslähtöisen liiketoiminnan tekeminen ei ole vain harvojen hommaa, vaan koko organisaation yhteistä tekemistä”, hän painottaa.

Kasvu ja innovaatiot ovat Erjalle myös läheisiä asioita. Vuodesta 2015 hän on ollut mukana Suomen suurimmassa yritysten kasvukilpailussa, KasvuOpenissa. Vuonna 2017 yritykset valitsivat hänet Suomen parhaimmaksi mylläriksi eli yrityssparraajaksi. Toisen merkittävän näköalapaikan on tarjonnut EU-komission Horisontti Eurooppa, jonka puitteissa Erja on ulkopuolisena asiantuntijana arvioinut erilaisten PK-yritysten innovaatioita.

Ydinasioihin keskittymistä

Karanttia-Avaava-yritysperheen muodostaa kolme erillistä yritystä, joiden johtoon Koivula astuu. Näitä ovat Karanttia Oy Perusturva, Avaava Oy ja Avaava Digital Oy. Ulkopuolisen toimitusjohtajan palkkaaminen ei ole perheomisteisissa yrityksissä aina yksinkertainen ratkaisu. Yritysperheen omistajiin kuuluva Terhi Tamminen sanoo kuitenkin, että päätös oli helppo.

”Erja tuo meille johtamisen osaamista ja asiantuntijuutta, joilla varmistamme yhä syvällisemmän ymmärryksen asiakastarpeisiin. Tämä tarkoittaa sitä, että voimme entistä paremmin keskittyä palveluidemme ja tuotteidemme kehittämiseen juurikin asiakkaitamme kuunnellen ja heidän tarpeitaan analysoiden,” Tamminen sanoo.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Erja Koivula, toimitusjohtaja

Soita 040 564 4949 tai meilaa erja.koivula@avaava.fi

Blog archive